ورود | عضویت

** تمامی کالا و خدمات این فروشگاه، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می باشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است **

پایگاه خبری مشاورنیوز

جدیدترین اخبار، مقالات، همایش و کارگاه های مشاوره و روان شناسی در ایران

MOSHAVERNEWS PSYCHOLOGY & ADVISING NEWS

پرسش‌های بزرگ زندگی
عکس جلد کتاب پرسش‌های بزرگ زندگی
  • نویسنده: ام سوآمی
  • مترجم: مرتضی براتی
  • ناشر: نشر سنگ

معرفی کتاب پرسش‌های بزرگ زندگی

ام سوآمی در کتاب پرسش‌های بزرگ زندگی با استفاده از عرفان ذن، بودیسم و آیین‌های هندو به سؤالاتی بنیادی درباره‌ی رنج، سوگواری، زندگی و شادی پاسخ می‌دهد. او با نقل حکایت‌های اسطوره‌ای از بودا و راهب‌های بودایی در کنار روایت‌های امروزی از تجربیات خود، بر جنبه‌های معنوی مسائل پیش‌پاافتاده اما مهم زندگی تأکید می‌کند.

درباره‌ی کتاب پرسش‌های بزرگ زندگی

سؤالات عمیقی در زندگی وجود دارند که باورهای مذهبی، اعتقادات فرهنگی و نظریه‌های علمی هرکدام پاسخ‌هایی خاص برای آن‌ها ارائه کرده‌اند. ام سوآمی (Om Swami) در کتاب پرسش‌های بزرگ زندگی (The Big Questions of Life) با استفاده از تجربیات شخصی و روایت‌های داستانی به برخی از مهم‌ترین سؤالات اساسی زندگی هر انسان پاسخ می‌دهد. او از تفکر آگاهانه برای توضیح تفاوت بین درد و رنج، بین فقدان و سوگواری و بین مرگ و زندگی استفاده می‌کند.

فصل‌های کتاب پرسش‌های بزرگ زندگی با سؤالاتی شروع می‌شوند که همه‌ی ما در لحظه‌هایی از زندگی به آن‌ها اندیشیده‌ایم. این پرسش‌ها گاهی در ساعات تاریکی پیش از خواب به سراغ ما می‌آیند و گاهی در میان شلوغی یک مهمانی، ناگهان ما را به سکوت وا می‌دارند. ام سوآمی برای پاسخ به این سؤالات از ما دعوت می‌کند تا سرچشمه‌های معنوی آیین بودائی را مورد توجه قرار دهیم. او از آموزه‌ها و کتاب‌هایی مانند «بهگود گیتا (Bhagavad Gita)»، «دهاماپادا (Dhammapada)»، «شریماد بهاگاواتام (Srimad Bhagavatam)» برای شرح چرخه‌ی مرگ و زندگی، توصیف تنهایی، تعریف خود و چگونگی بیداری ذهنی استفاده می‌کند.

بهگود گیتا یا بهاگاواد گیتا یکی از کتاب‌های مقدس آیین هندو است که در آن از مسائلی همچون آفرینش، سرنوشت انسان، آرامش ذهن و لزوم عدم تعلق به اشیا صحبت شده است. نقش این آموزه‌ها در کتاب پرسش‌های بزرگ زندگی، کمک برای درک بهتر تفاوت رنج و درد و یافتن راه‌هایی برای کاهش رنج زندگی است. از نظر ام سوآمی درد یک واقعیت اجتناب‌ناپذیر در زندگی انسانی است اما رنج ماهیتی متفاوت دارد. او پیشنهاد می‌دهد که برای درک تفاوت این دو باید به منبع و سرچشمه‌ی حوادث زندگی رجوع کنیم. باید ببینیم چه چیزهایی باعث رنج ما می‌شوند و تلاش کنیم دیدی فراخ‌تر به مسائل داشته باشیم. منبع رنج ما عموماً حوادث و یا افرادی در گذشته و لحظه‌ی حال هستند. کافی است با شناسایی آن‌ها شیوه‌ی درست برخورد و واکنش مناسب را تمرین کنیم.

رابطه با دیگری و خود یکی از پیچیدگی‌های بنیادین زندگی انسانی است. عشق و علاقه، نفرت و ترس، دوستی و دشمنی، خودخواهی و انسان‌دوستی دوگانه‌هایی هستند که سؤالات فراوانی را با خود به همراه دارند. در کتاب پرسش‌های بزرگ زندگی، درک مفهوم تنهایی راهی سودبخش برای درک انواع ارتباط ما با خود و جهان پیرامونمان در نظر گرفته می‌شود. تحقق بخشیدن به ظرفیت‌های واقعی خود، تجربه‌ی شادی پایدار و درک آزادی واقعی گوشه‌ای از مسائلی است که از دریچه‌ی توجه به تنهایی درک خواهند شد. ام سوآمی با نقل داستانی از کتاب شریماد بهاگاواتام جنبه‌‌ی جالبی از تعریف دوست داشتن از منظر بودیسم و نقش کاربردی چنین تعریفی را شرح می‌دهد. راهی که او در کتاب پرسش‌های بزرگ زندگی برای پذیرفتن خود پیشنهاد می‌دهد ریشه در کتاب «صلح با خویشتن» دارد؛ این کتاب مجموعه‌ای از سخنان راهب بودائی ویتنامی، تیک نات هان (Thich Nhat Hanh) است که توسط پیروانش جمع‌آوری و منتشر شده‌اند. او معتقد است که اگر بتوانیم ماهیت چرخه‌ی زندگی و افکارمان را بپذیریم، راحت‌تر می‌توانیم شکست‌های زندگی خود را نیز درک کنیم. از نظر ام سوآمی جهان برنامه‌ی خاص خود را دنبال می‌کند و قرار نیست همه‌ی رؤیاهای ما در این برنامه محقق شود. او دستورالعملی کاربردی برای دور نگه‌داشتن افکار منفی ارائه می‌کند و پیشنهاد می‌دهد که این دستور افزایش سلامت ذهنی و معنوی را روزانه استفاده کنیم و با دیگران نیز به اشتراک بگذاریم.

روشن‌ضمیری، بیداری و سیر بر امواج سعادت موضوع بخش آخر کتاب پرسش‌های بزرگ زندگی است. ام سوآمی در این بخش رازهای مثبت‌گرا بودن، چگونگی یافتن شادی پایدار و نقش سادگی و اخلاق در دور نگه‌داشتن ما از ناملایمات را توضیح می‌دهد. او با استفاده از آموزه‌های سوآمی راگوناندا، راهب، قدیس و متأله هندوئیسم، مسائل پیچیده‌ی متافیزیکی را در قالب داستان‌ها و روایت‌هایی ساده شرح می‌دهد. ام سوآمی انسان را نه سنگ و مجسمه‌ای که نیازمند شکل‌دادن و نه لوح سفیدی آماده برای نقش‌ونگار می‌داند. او انسان را مانند هدیه‌ای از کیهان توصیف می‌کند، دانه‌ی کوچکی که در انتظار جوانه زدن است. زندگی انسان در کتاب پرسش‌های بزرگ زندگی همچون نهالی لطیف توصیف می‌شود که با اندکی پرورش و مراقبت می‌تواند به درختی بزرگ با میوه‌هایی از عشق و مهربانی تبدیل شود.

کتاب پرسش‌های بزرگ زندگی پر از داستان‌ها و حکایت‌های آموزنده‌ی ذن، بودیسم و دیگر آیین‌های هندو است. این کتاب در خدمت تنظیم نگاه ما به زندگی و راهنمایی برای رسیدن به آرامش است. کتاب پرسش‌های بزرگ زندگی با ترجمه‌ی مرتضی براتی، توسط نشر سنگ و به‌عنوان یکی از کتاب‌های مجموعه فلسفه برای زندگی امروز این نشر منتشر شده است.

کتاب پرسش‌های بزرگ زندگی برای چه کسانی مناسب است؟

علاقه‌مندان به کتاب‌های معنوی که دوست دارند پاسخ‌های جدیدی برای پرسش‌های قدیمی خود پیدا کنند از خواندن این کتاب لذت خواهند برد. اگر به بودیسم، ذن و یوگا علاقه‌مندید حکایت‌های این کتاب برای شما جذاب خواهد بود.

با ام سوآمی بیشتر آشنا شویم

ام سوآمی نویسنده و رهبر معنوی است. او در سال 1979 در هند متولد شد و برای تحصیل در زمینه‌ی مدیریت کسب‌وکار (MBA) به استرالیا مهاجرت کرد. این راهب بودایی نه‌تنها با شرکت‌های تجاری بزرگ در سراسر جهان همکاری کرده بلکه شرکتی سودآور در زمینه‌ی نرم‌افزار تأسیس و مدیریت کرده است. پس از موفقیت در زمینه‌های تجاری ام سوآمی به‌طور کامل از مسائل اقتصادی فاصله گرفت تا زندگی معنوی خود را دنبال کند. او اکنون راهبی است که در صومعه‌ای دورافتاده در کوهپایه‌های هیمالیا زندگی می‌کند. ام سوآمی نویسنده پرفروش بیش از پانزده کتاب در مورد مراقبه، سلامتی و معنویت است. «کندالینی: یک داستان ناگفته (Kundalini: An Untold Story)»، «حس سلامتی (The Wellness Sense)» و «اگر حقیقت گفته شود: خاطرات یک راهب (If Truth Be Told: A Monk's Memoir)» از کتاب‌های تأثیرگذار ام سوآمی هستند. علاوه بر این کتاب‌ها، او تجربیات بیش از 15000 ساعت مدیتیشن خود را در قالب کتابی به نام «یک‌میلیون فکر (A Million Thoughts)» ثبت کرده است.

در بخشی از کتاب پرسش‌های بزرگ زندگی می‌خوانیم

مردی به پیتزافروشی رفت و پیتزای گندم کاملی با نوشابه‌ای رژیمی سفارش داد.

صاحب مغازه پرسید: «پیتزا را به شش قاچ برش دهم یا ده برش؟»

چهره‌ی مرد در هم رفت و گفت: «ده برش؟! ده برش؟! مثلاً یک نفر اینجا دارد تلاش می‌کند وزن کم کند. شش قسمتش کن.»

همین زندگی است. اگر همه‌چیز را برای خود می‌خواهید، پس فرقی نمی‌کند آن را شش یا ده قسمت کنید. همان‌طور که در کتاب «از ذهن انباری به ذهن آگاهی» نوشتم، «درنهایت، هیچ‌چیز مهم نیست.» هر چه زودتر متوجه این موضوع شوید، درگیری‌ها یا چالش‌های سریع‌تر دست از آزار شما می‌کشند.

درد اجتناب‌ناپذیر است، اما رنج انتخابی است. از دست دادن گریزناپذیر است، غم و اندوه نیست. مرگ قطعی است و زندگی قطعی نیست. عدم قطعیت و بی‌ثباتی، پیش‌بینی‌ناپذیر بودن، حتی غیرمنطقی بودنش، آن را به آنچه هست تبدیل می‌کند: امری ارزشمند، یک نعمت. شما می‌توانید ویژگی‌هایش را ترسناک، ملال‌آور و حیله‌گرانه، یا ماجراجویانه، زیبا و دلربا ببینید. انتخاب با شماست. این الفبای زندگی است.

همان‌طور که در بازی حروف، حروفی که در قفسه‌ی شما قرار می‌گیرند در دست شما نیست، اما اینکه چه کلماتی با این حروف می‌سازید و کجا آن‌ها را قرار می‌دهید، موضوع مهارت و دانش شماست. هر چه از نظر واژگان نادانی کم‌تری داشته باشید، شانس بیش‌تری برای امتیاز گرفتن دارید. هر چه سریع‌تر قفسه‌ی خود را خالی کنید، شانس دریافت حروف بهتر و گزینه‌های بیش‌تر زیادتر می‌شود. اگر حروف یا گهواره‌ی موجود بدبختی خود رها نکنید، شانس امتیازگیری خود را از دست خواهید داد. زندگی با این بازی فرقی نمی‌کند.

فهرست مطالب کتاب

I. چرخه‌ی مرگ و زندگی
الفبای زندگی
موهبت‌های آسیب
بیدار شو
پشیمانی‌های خود را پشت سر رها کنید
زندگی یک مبارزه است
چرخه‌ی مرگ و زندگی
ناپایداری
II. تنهایی
محور زندگی شما
یک نگرش معنوی
بهای آزادی
چگونه عذرخواهی کنیم
خودشیفته
تحقق بخشیدن به ظرفیت خود
قانون کیهانی همبستگی
داستان‌هایی که می‌گوییم
تنهایی
هزار تیله
III. خود
فکر ویرانگر
کنار گذاشتن گذشته‌ی خود
چه کسی را راضی کنم
کاری که می‌توانستم انجام دهم
چرا افراد خوب رنج می‌برند
دیدگاه شما در مورد خودتان
سر قول خود ایستادن
IV. بیداری
روح خدمت
بیداری
راز مثبت‌گرا بودن
از رنج تا خوشبختی
داستانی درباره‌ی لطف
دوره‌ی غم و اندوه
رودخانه‌ی زندگی
آخرین نامه

مشخصات کتاب 

نام کتاب کتاب پرسش‌های بزرگ زندگی
نویسنده ام سوآمی
مترجم مرتضی براتی
ناشر چاپی نشر سنگ
سال انتشار ۱۴۰۲
تعداد صفحات 176
زبان فارسی
 
آشنایی با روان شناسان
دکتر کیانوش زهراکار
دکترای تخصصی مشاوره
 
عضو هیئت علمی دانشگاه  خوارزمی تهران
 
پژوهشگر برتر منتخب دانشگاه خوارزمی در سال ۱۳۹۲
 
پژوهشگر برتر منتخب استان تهران در سال ۱۳۸۸
 
پژوهشگر برتر منتخب دانشگاه آزاد اسلامشهر در سال ۱۳۸۷
 
پژوهشگر برتر منتخب استان لُرستان در سال ۱۳۸۳
 
دانشجوی برتر منتخب دوره دکتری در سال ۱۳۸۲
 
استاد راهنما و مشاور بیش از 100 پایان نامه تحصیلات تکمیلی
 
 
دکتر امیرهوشنگ مهریار
-سال تولد: 1315 
رتبه علمي: استاد
تحصيلات:  Ph.D ـ روانشناسي ـ لندن ـ (1344) 1965
1. دانشگاه شيراز، شيراز ـ پژوهشي/ آموزشي/ اجرايي ـ رئيس مركز جمعيت‌شناسي، سرپرستي
2. دانشگاه هاروارد، دانشكده پزشكي بوستون ـ پژوهشي ـ Post-Doctoral
3. دانشگاه پنسيلوانيا، فيلادلفيا ـ پژوهشي/ آموزشي ـ استاد مدعو
4. سازمان بهداشت جهاني ـ پژوهشي ـ مشاور علمي
5. مؤسسه عالي پژوهش در برنامه‌ريزي ‌و توسعه تهران ـ پژوهشي/آموزشي/ اجرايي ـ استاد ـ رئيس گروه
 
 دكتر حمزه گنجی
متولد : دوم فروردين‌ماه سال 1321 در هادي‌شهر از بخشهاي شهرستان مرند ب
کارشناسی :رشته زبان فرانسه 1344
کارشناسی ارشد: دانشگاه تهران  رشته علوم تربیتی
دکتری   : 1351  دانشگاه مون پلیه (فرانسه)
 دکتر محمود ساعتچی

1-ليسانس علوم اجتماعي از دانشگاه تهران در سال 1344.
2-ليسانس نظامي از دانشكده پياده نظام ارتش (شيراز) در سال 1345.
3-فوق ليسانس علوم اجتماعي از دانشگاه تهران در سال 1347.
4- دكتراي (Ph.D.) روانشناسي از دانشگاه اله آباد (Allahabad University) هندوستان در سال 1353.
5- طي دوره تخصصي راهبردها، فنون و روش هاي عملي كاربردي روانشناسي در برگزاري دوره هاي آموزش مديريت عالي در كالج هنلي (Henly)، انگلستان (لندن) در سال 1357.
پروفسور سعید شاملو،( بنیان گذار روانشناسی بالینی ایران)
متولد : سال 1308 در ملایر
کارشناسی : دانشگاه جورج واشنگتن
کارشناسی ارشد:  دانشگاه ایالتی واشنگتن
دکتری   :  دانشگاه ایلی نویز در رشته روان نشاسی بالینی 
فوق دکتری  : دانشگاه ایلی نویز در رشته رواندرمانی
 دکتر یوسف کریمی

سال تولد : 1323 
محل تولد : قزوین 
کارشناسی آموزش ابتدائی از دانشگاه ابوریحان بیرونی سابق
کارشناسی ارشد  در رشته روانشناسی تربیتی در سال 1353(1974) از دانشگاه ایالتی بال در ایالت ایندیانا 
دکتری در سال 1356(1977) موفق به اخذ درجه دکتری در رشته روانشناسی تربیتی، از دانشگاه ایالتی فلوریدا
یشان دارای سابقه تدریس در دانشگاه های آمریکا با سمت مربی رتبه اول هستند.
تالیفات : روانشناسی اجتماعی،نگرش و تغییر نگرش و..

دکتر  بهروز بيرشك
 متولد فروردين۱۳۲۷- تهران
فارغ التحصيل دانشگاه ملى
فوق ليسانس روانشناسى مشاوره - ۱۳۵۳ از دانشكده ايلينوى آمريكا
اخذ مدرك دكترى - ۱۳۵۷ از دانشكده ايلينوى
عضو هيأت علمى دانشگاه علوم پزشكى ايران
فعاليت در انستيتو روانپزشكى تهران
راه اندازى بيمارستان روانى حضرت زهرا (س)
دكتر سيمين حسينيان
متولد  : ۱۳۳۱
مرتبه علمي: استادتمام دانشگاه الزهرا
تحصيلات: دكتري
گروه آموزشي:مشاوره
محل تولد: تهران
دكتراي مشاوره ،كاليفرنيا-لس آنجلس آمريكا
كارشناسي ارشد مشاوره، كاليفرنيا-لس آنجلس آمريكا
كارشناسي مشاوره ،؛دانشگاه تهران -ايران
دکترشکوه نوابى نژاد
- متولد ۱۳۲۵
- لیسانس زبان و ادبیات انگلیسى
- فوق لیسانس مشاوره [دانشگاه آمریکایى بیروت]
- اخذ مدرک دکترى [دانشگاه ایالتى نبراسکا] رشته روانشناسى مشاوره
- استاد تمام گروه مشاوره دانشگاه تربیت معلم
- مدیر گروه مشاوره همان دانشگاه 
- عضو هیأت امناى دانشگاه 
زندگینامه بزرگان روان شناسی / مشاور نیوز
دکتر محمود گلزاری
 سال تولد : ۱۳۲۸ 
محل تولد :  شهر سیرجان در استان کرمان 
تحصیلات:
کارشناسی: رشته روان شناسی بالینی، دانشگاه علامه طباطبایی
کارشناسی‌ارشد: رشته روان شناسی بالینی انستیتو روانپزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی ایران
پایان نامه: ساخت و اعتبار یابی مقیاس افسردگی کودکان (CDS). 
دکتری: روان‌شناسی دانشگاه علامه طباطبایی
معرفی بزرگان روان شناسی و مشاوره / مشاور نیوز

دکتر علی دلاور 
در سال 1320
محل تولد : خرم آباد 
در سال 1358مدرک دکتری خود را در دانشگاه ایالتی فلوریدا در رشته روش‌های تحقیق و آمار اخذ نمودند
 مرتبه علمی : استادی
 تعداد 137 عنوان مقاله در سمینارهای علمی داخلی و خارجی ارائه و تعداد 19 عنوان کتاب نیز ترجمه و تالیف نموده‌اند.
دکتر  علی محمد  نظری
مرتبه علمی:دانشیار( گروه مشاوره و راهنمایی دانشگاه خوارزمی )
آدرس پست الکترونيک:[email protected]
صفحه اينترنت شخصی:http://cvs.khu.ac.ir/fa/nazari.htm
سوابق تحصیلی
دکتری:  مشاوره خانواده
کارشناسی ارشد:مشاوره و راهنمایی 
کارشناسی:مشاوره و راهنمایی 

صاحب كرسي استادي گروه مشاوره و راهنمايي دانشگاه خوارزمی (تربيت معلم سابق )

در سال 1324 در يك خانواده روحاني در شهر مشهد متولد شدم. تحصيلات ابتدايي و متوسطه خود را در زادگاهم به پايان رساندم و در سال 1346 در دانشسراي عالي به تحصيل در رشته مشاوره و راهنمايي مشغول شدم. اولين كتاب خود را در سال 1349 در حالي كه دانشجوي سال سوم دوره كارشناسي بودم با نام مشاوره در چاپ رساندم. در سال 1350 در وزارت آموزش و پرورش با سمت «مشاور راهنمايي تحصيلي» مشغول خدمت شدم. تحصيلات كارشناسي ارشد خود را در رشته مشاوره در سال 1351 در دانشگاه تهران شروع كردم. در سال 1351 1352 با همسرم خانم دكتر ستيلا علاقبند ازدواج كردم. ثمره اين ازدواج سه فرزند با نام‌هاي سعيد، سميه و آزاده است. فرزندانم به ترتيب در رشته‌هاي كامپيوتر، الكترونيك و كامپيوتر تحصيل كرده‌اند.

اطلاعات شخصي:
1- نام و نام خانوادگي: حسن­ پاشا شريفي
2- تاريخ تولد: 1312        
3- محل تولد: سُنقُر (کرمانشاه)
4- گروه آموزشي:روان­شناسي
5- دانشگاه: دانشگاه آزاد اسلامي
6- مرتبة علمي: دانشيار
7- ايميل:[email protected]
سوابق تحصيلي:
1- اخذ مدرک ديپلم از دانشسراي مقدماتي کرمانشاه در سال 1332
2- اخذ ديپلم ششم متوسطه در رشتة ادبيات به صورت داوطلبانه در سال 1334
3- کسب ليسانس علوم تربيتي در دانش­سراي عالي در سال1341 در تهران
4- کسب فوق ليسانس مشاوره و راهنمايي از دانشگاه تربيت معلم تهران در سال 1348
5- دکتراي روان شناسي در دانشگاه علوم و تحقيقات تهران در سال 1368
نظر سنجی
از نظر شما کدام بخش از مطالب سایت مفید و کاربردی تر هستند ؟
نمایش نتایج